לאורך 28 ק"מ בלב ליבה של מדינת ישראל זורם לו נחל ירקון והוא הנחל הגדול ביותר במערכת נחלי החוף של ארץ ישראל. נחל הירקון זורם בלב אזור גוש דן והוא מתפתל בין הישובים והערים והוא מספק לנו המון פינות ישיבה מעולות. למעשה מהנקודה המזרחית ביותר שזה גן לאומי הירקון תל אפק ועד לנקודה זו במפל שרונים יש המון פינות נהדרות להתרעננות אחת מהן היא בית לאה. דרך אגב, ממש כאן תוכלו למצוא את סימון דרך של שביל ישראל.


שם הנקודה הזו ניתן לה כיוון שכאן תוכלו למצוא את בית הפרדס ההיסטוריה חרבתיו עדין עומרים כאן מאז המאה ה 19, בקומה הראשונה של הבניין היה מתקן שאיבה שהיה שואב את מי הירקון לצורך השקיית הפרדסים הסמוכים. השם בית לאה ניתן למקום בגלל כתובת שרוססה על הבנה בשנות ה 90. לנקודה הזו תוכלו להגיע עם הרכב בדרך עפר נוחה שנמצאת ממש בסמוך למועצה איזורית דרום השרון, בהליכה קלה מהרכז תגיעו לגדת הירקון המוצלת עם פינות ישיבה בסמוך למים ואפילו תמצאו כאן טרזן! חשוב לציין כי באיזור זה יש המון שטחים חקלאים ולכן אין להיכנס או לדרוך בשטחים אלו.
כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: בית לאה מחוז מרכז, לבאים מצומת ירקון (כביש 5) יש לפנות לכביש 40 עד לצומת עדנים. מצומת עדנים יש להמשיך בנסיעה על כביש 40 כקילומטר נסיעה עד לפניה למועצה אזורית דרום השרון. לא להיכנס מעבר לשער, יש לפנות לדרך עפר שנוסעת מחוץ לגדר ועוקפת אותה עד להגעה לבית לאה.




אם תרצו להמשיך לטייל באיזור:
רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדים? בואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.